Kycklingsoppgryta med ingefära!

Tittade på nyhetsmorgon och blev lockad att prova på den här maträtten. Verkade inte svår alls. 


Kycklingsoppgryta med ingefära

1 rödlök

4 morötter

4-5 kycklingfiléer

Smör

5 dl vatten

2,5 dl grädde

2 hönsbuljongtärningar

5-7 cm färsk ingefära

3 tsk söt soja

Salt, peppar

Gör så här

1. Finhacka löken.

2. Skala och skär morötterna i stavar.

3. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

4. Hetta upp smör i en gryta.

5. Fräs lök och kyckling i smöret.

6. Häll på vattnet och grädden.

7. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.

8. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.

9. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.

10. Servera soppan med ris och eventuellt bröd. Garnera med gräslök och mangoldskott.
Smaklig måltid!

  
Bilden lånad från www.recept.nu

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0