Kycklingsoppgryta med ingefära!
Tittade på nyhetsmorgon och blev lockad att prova på den här maträtten. Verkade inte svår alls.
Kycklingsoppgryta med ingefära
1 rödlök
4 morötter
4-5 kycklingfiléer
Smör
5 dl vatten
2,5 dl grädde
2 hönsbuljongtärningar
5-7 cm färsk ingefära
3 tsk söt soja
Salt, peppar
Gör så här
1. Finhacka löken.
2. Skala och skär morötterna i stavar.
3. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
4. Hetta upp smör i en gryta.
5. Fräs lök och kyckling i smöret.
6. Häll på vattnet och grädden.
7. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
8. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
9. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
10. Servera soppan med ris och eventuellt bröd. Garnera med gräslök och mangoldskott.
Smaklig måltid!
Bilden lånad från www.recept.nu